Over ons

Begin jaren zestig startte Louis Meersman een éénmanszaak met als doel bouwwerken en schrijnwerken, gevestigd te Baasrode in de Bookmolenstraat. In 1974 wordt deze zaak een PVBA. Een dertigtal werknemers zorgden voor de nodige realisaties zowel in de private als in de openbare sector.

Op het moment dat zoon Luc Meersman begin 1979 in de zaak komt, worden vooral villa's en kleine openbare werken gerealiseerd. Na enkele moeilijke jaren, veroorzaakt door de crisis in de bouw, worden grotere projecten opgezocht en uitgevoerd. Tevens wordt er volop gewerkt aan de modernisatie van het materieel en de uitbreiding van het personeel.

Vanaf 2000 komt Sebastiaan Meersman, zoon van Luc, de gelederen versterken. Onder impuls van zowel Luc als Sebastiaan, worden de investeringen verder gezet, zodat we momenteel beschikken over een mooi kraanpark (5 Liebherr torenkranen), diverse zware en lichte graafmachines, een prachtig lot bekistingsmaterieel,… . In 2010 werden nieuwe burelen, magazijnen en een prefabinstallatie gebouwd op het industrieterrein te Baasrode, Steenkaaistraat 20.

Het laatste decennium legt de firma  zich vooral toe op het bouwen van middelgrote tot grote appartementsgebouwen en utiliteitsgebouwen. Dankzij de weloverwogen investeringen in kranen, bekistingen, stellingen, machines en veiligheidsvoorzieningen behoren deze werken tot onze mogelijkheden.

Ons bedrijf stelt een vijftigtal arbeiders tewerk.

Niet alleen de kwaliteit, maar ook het respecteren van de uitvoeringstermijn, het begeleiden en adviseren in projecten en de dienst na oplevering staan hoog in ons vaandel.

Concurrentieel staan we sterk omdat we over een beperkt aantal gemotiveerde administratieve medewerkers beschikken.

Momenteel bezitten we volgende erkenning:

  • Categorie D: klasse 6
  • Ondercategorie D1: klasse 6
  • Categorie E: klasse 3
  • Categorie G: klasse 3
Verklaring over cookies